tirsdag 17. juni 2014

Clausthal i Tyskland til Kolding i Danmark

Har du noen gang lurt på hvor det blir av de gamle utslitte bobilene? Jo, de blir brukt til enmannsbetjente "horehus" på sideveiene ved A7 mellom Hamburg og Hannover. De står gjerne ved skogholt, og små stikkveier fra B3 og slike veier. Bobilene er gjerne pyntet med røde lys og hjerter. Utenom når de er "betjent".
Pene ungjenter som står til tjeneste. Tror de kontaktes via mobil, og det er jo rett ved to store byer.
Det er tydligvis et behov, men jeg synes det er tragisk.

Solenergi er de flinke til å bruke i Tyskland. Flere steder er det hele jorder som har solcellepaneler. Og noen ganger går sauene og beiter innimellom. Snedig.

Campingforhandlere er det artig å ta en tur innom. 

Denne var ny og stor og ligger i nærheten av Soltau på B3 i nærheten av A7.

Vi skulle egentlig kjøre motorveier den dagen. Men da vi skulle kjøre ut på motorveien etter Clausthal var den stengt. Vel, vel. Vi fulgte GPS´n og etter en stund var vi innpå igjen. Vi lurte på å følge B3 som vi har gjort mange ganger før, men tenkte at vi skulle prøve A7.  Men vi kjørte ikke lenge før vi så en kjempekø. Smatt ut (vi var akkurat ved en avkjøring). På radioen NDR1 hørte vi at det var masse STAU (kø) på A7, A1 og ferjeforbindelsen ved Wischhafen hadde 90 minutters venting.
Ganske kaos den dagen. Så vi ble losa inn i Hamburg. Der surret vi rundt i ca tre timer. Fikk se Hamburg kan man si. Var ganske lei. Det var varmt og en hæl……. masse trafikk. Gravarbeid flere steder i byen, og stadig kunne vi ikke følge GPS´n pga det.  Jeg er vanligvis en udmerket kartleser, men det ga jeg opp tidlig.

 Litt nord for Hamburg kan du se denne innebygde  skistadion. Det er utforløyper inni her. Året rundt!

 Jeg ville heller reist med denne bussen enn den andre jeg kjørte forbi her en dag.

Så kom vi til Danmark!

Og fikk handlet inn litt mat igjen. Lunleverpostei, karrysild og ferske danske wienerbrød!
Greit med  ferske danske aviser også.

Det blir en natt på Kolding Citycamp.

Ha en flott dag!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar