torsdag 30. oktober 2014

Thai laks

 Min nye favorittmat!

Du trenger:
Laks (jeg kjøpte en hel Salmalaks og lagde sashimi av restene)
men beregn ca 150 gr pr. porsjon.
1 boks kokosmelk
1 stilk sitrongress (bruk den hvite delen)
5 - 6 cm fersk ingefær
2 lime, bruk revet skall og saften av limen
1 ss fishsauce
1 ss sukker (kan byttes ut med natrena hvis du teller karbo)
2 - 3 vårløk
2 ss sesamfrø
1 rød chili (ta ut frøene)
2 ss Peanøttsmør

Sett stekovnen på 180 gr. og sett inn den ildfaste forma du skal steke det i.
Strø litt salt på fiskefileetene.
Rist sesamfrøene i en tørr panne
Finhakk chili, sitrongress, ingefær og vårløk.
Ha alt uten fisk og sesamfrø i en kjele.
La det så vidt koke opp.
Ta ut forma og legg "sausen" i og fiskefileetene på toppen.
Dekk med folie og sett i ovnen ca 8 - 10 min.

Serveres med litt vårløk og ristede sesamfrø.
Og ris og eller salat.

Denne retten er det ikke mye karbohydrater i, for de som teller det.
Det smaker nydelig!
Det kan også serveres til barn, men kanskje regulere litt på chilien?

Ha et smakelig måltid!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar