lørdag 8. februar 2014

Champagne
Herlig!

Jeg elsker champagne! Kunne drukket det til frokost, lunch og middag. De herlige boblene og smaken.
Himmelsk. Enten liker folk champagne eller så liker de ikke.

"Jeg drikker min Champagne når jeg er glad og når jeg er trist. Noen ganger drikker jeg den når jeg er alene. Har jeg selskap, anser jeg det som obligatorisk. Jeg nipper til den når jeg ikke er sulten og drikker den når jeg er det. Ellers rører jeg den aldri - bortsett fra når jeg er tørst"
                         Sitat fra Lily Bollinger (Men hun hadde jo et champagneslott).

Før vi kjøpte oss bobil kjørte vi rundt i Europa med personbilen vår. En Subaru Forester. Ja, vi har den ennå, men den blir ikke brukt til lange turer. 

En gang dro vi til Frankrike og kom da til Champagne. Èpernay heter "hovedstaden".Vi hadde hørt av noen venner at det var mulig å få omvisning i et av champagnehusene. Så vi kjørte til Mercier i Avenue de Champagne. Parkerte bilen og gikk inn. For å få en omvisning og smaksprøver måtte en kjøpe enten 1 glass eller 3 med champagne. Jeg viste opp tre fingrer med en gang for det ville jeg ha.
Vi satt i en stor utstillingshall og så på bland annet et gedigent vinfat som ble laget til verdensutillingen i Paris i 1889.

Så ble vi ropt opp: "English spoken!" Ja, vi gikk bort til døra og da visste det seg at vi var de eneste som skulle på Engelsk omvisning. Så gikk vi inn i en svær heis som viste film om historien til Mercier, mens heisen gikk sakte ned. Da vi kom ned i det "underjordiske" sto det et elektronisk tog som skulle frakte oss rundt. Plass til 50 stk, men siden det bare var oss to, så brukte ikke guiden mikrofon, men satt seg foran oss og fortalte om hvordan champagne blir til. Boblene blir til under andre gjæring og lagring i flere år forbedrer kvaliteten på champagnen.
 Da rundturen var ferdig tok vi heis opp i 3 etg hvor smaksprøvene foregikk. Siden vi bare var to, og jeg var den eneste som drak (Egil kjørte), så fikk guiden lov til å sjenke opp og fortelle om de forskjellige smakene. Det var tre forskjellige. De andre gruppene fikk vel ca 1/3 glass, men MIN guide fyllte nesten opp hele glassene. Så jeg fikk da 4 velfyllte glass med cahmpagne! Og klokka var ikke 12 på formiddagen en gang! Det gikk jo rett i fletta, men jeg ble utrolig livlig. Bare flirte og lo.

Da vi kjørte videre kom vi til vinmarkene hvor plukkerne holdt på. Jeg fikk druer av de og tok flere bilder av de blide plukkerne, men det var før digitalfoto så de bildene har jeg ikke her nå.

Ha en flott helg!


2 kommentarer:

  1. Heldige heldige deg! For en drøm!!!!! :-)

    SvarSlett
  2. Ja, det var en drøm. Sa hele tiden til Egil at jeg følte det var julaften. Å se de svære tønnene, høre historien og smake på DE herlige champagnene! Det er å anbefale! :-)

    SvarSlett