tirsdag 25. februar 2014

Stress i hverdagen?


En strandtur med krabbefiske kanskje?

Stresser du i hverdagen? Hvorfor det? Er det mye mas med barn, jobb, fritidssyssler etc? Det er ditt liv, og da er det du som bestemmer!
Er du lei stress?

Prøv ei skjermfri uke!

Joda, det går. Hele familien bør delta. Det er gjort forsøk på det flere ganger, og de som prøver får et nytt liv. Hvor mye tid brukes det i familien på skjermtitting? Det gjelder selfølgelig TV, nettbrett, mobil, datamskin og dataspill.
Da kan ALLE få tid til å bidra til husarbeid i løpet av uka, så når helgen kommer har alle fri.
(Utenom de som jobber turnus.)

De som var på "Farmen" på TV2 sa at det var så deilig å være uten stress og mobil.

Jeg så ei stripe med NEMI i en avis her en dag, men desverre finner jeg ikke den igjen.
Nemi klaget over at hun hadde så dårlig tid, og da svarte typen at det var rart at hun kunne sitte å se på tre episoder av en TV serie hvis hun hadde så dårlig tid! Den var ikke dum, nei.

At så mange klager på stress og dårlig tid. I dag har vel alle både vaskemaskin og tørketrommel.
Flotte komfyrer og micro ovn. Hvor mye mat blir laget fra bunn av? Det kan være veldig sosialt og koselig at alle deltar til matlaging. Dekke på bordet. Skjære, kutte og røre i gryta. Alle kan bidra med  NOE. Kanskje de tør å spise nye ting også når de lager det selv!

Og så er det alle fritidsaktiviteter som barna må på. Hvorfor så mange?

Et forslag er å bake sammen på lørdag. Boller, eller noe. På søndag går hele familien en tur i skogen. Kok kakao, te, kaffe, buljong eller solbærtoddy! Legg turen så det er tilpasst alle. Barn behøver ikke bæres hele tiden. De har bein å gå på! Gå heller litt saktere eller kortere turer.

Når det gjelder hverdagen kan klær til skole/barnhage legges fram dagen før.
Med skjermfri kan man sitte i fred og ro ved frokostbordet sammen og kose seg.
Lag frokostblandingen selv. Bland f.eks Cornflakes, havregryn, linfrø, andre frøblandinger. Bruk fantasien! Sett det fram til hverdags så kan barna forsyne seg selv hvor mye de vil ha. Server med melk, frukt eller syltetøy. Et godt grunnlag for dagen.

De fleste har fremdeles telfon, og den er til å ringe med også. Så hvis du får litt "angst" over å ikke få chattet med venner eller noe, prøv å ring!!! Den i andre enden setter sikkert pris på det! Eller dra på besøk. Fortell at du er på skjermfri så kanskje det kan inspirere andre.


Ta et eple og stress ned!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar