Denne kyllingoppskriften er bankers. Blir aldri mislykket.
Den er saftig og veldig god. Og lett å lage.
En kylling
salt og nykvernet pepper
3 små never friske urter (basilikum, persille, merian) uten stilker og finhakket
4 ss olivenolje
1 sitron, delt i to
4 laurbærblad, revet i biter
2 kvaster frisk rosmarin
Først klippet jeg opp urtene.
(brukte stavmixer med tilhørende bolle)
Så satt jeg ovnen på 225 grader. Litt olivenolje og smør i en langpanne og satt den inn i ovnen.
Så tørket jeg kyllingen med kjøkkenpapir godt inni og gned litt salt i buken.
Tok forsiktig tak i skinnet øverst på brystet og laget en "lomme der".
Hadde i litt olivenolje og hakkede urter.
I buken la jeg laubærbladene, sitronen, og kvastene med rosmarin.
Så bindte jeg det opp med bommuldstråd. (Beina samla).
Kuttet litt i kyllinglåra og gned inn kyllingen med resten av urteblandingen, salt , pepper og litt olivenolje.
Så stekte jeg kyllingen først på den ene brystet i 5 min.
Så det andre brystet i 5 min.
Potetene ble vasket og delt i fire. De ble blandet godt med litt av urteblandingen og litt olivenolje og smør.
Så ble kyllingen lagt på ryggen og fatet med poteter satt inn for å steke i 1 time.
Noen vil ha saus til og andre vil ha dressing eller noe annet. Fritt fram.
Det blir veldig godt.
Oppskriften er laget av Jamie Oliver. Og er fra boka: "The Naked Chef"
Han har mange lette oppskrifter som smaker nydelig.
Bon appétit!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar