søndag 25. mai 2014

Sternberg

Sternberg ligger ca 80 km syd for Rostock. En snau time å kjøre.
Det er en del av "gamle øst-Tsykland". De hadde ikke engelsk på skolen, men lærte russisk som andre språk. Derfor kan det være litt vanskelig å snakke med de. Både jeg og gubben hadde tysk på skolen, men det var på realskolen og bare to år. Det er jo snart 50 år siden. (Litt overdrevent).

Vi hadde med nykokte reker og kreps. Det hadde ingen av de spist før. Da ble det invitert familie og venner og vi delte på alt.

Det er fint når mor kan vise hvordan en skreller reker.

Og kreps. Dette likte han veldig godt!

Dyp konsentrasjon når en skal lære så skrelle reker første gang.

Når det er fester og jubileer i Sternberg hos våre venner så blir alle invitert. De holdt konfirmasjon for sønn til et vennepar. Da ble det dekket på ute på gårdsplassen. De var 50 stykker. Gjerdet over til naboen ble fjernet for at ungene kunne gå fram og tilbake å leke.
En gang skulle våre venner i et 40 års lag. Vi skulle være med. Jeg hadde tatt med en romsjokoladekake fa Norge. Den hadde vi spist av dagen før. Så sier vår veninne at den kan vi ta med. Det er vel ikke mange som hadde tatt med ei kake som var begynnt på i et annet selskap?

Men det er en helt annen mentalitet her. Det er ikke om å gjøre å ha det fint og flott, men at alle skal være sammen. Naboen er stadig med. Søsken. Alle bidrar med noe.
Flott innstilling!

Ha en fin dag og del med andre!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar