tirsdag 25. mars 2014

Bortskjemt


Tenkte jeg skulle skrive litt om bortskjemte prinser og prinsesser. Denne jenta er ikke bortskjemt, men så er hun heller ikke norsk. Det var ei tysk jente vi hadde på besøk.

En gang for mange år siden så var vi en tur i Kiel. På Karstadt kjøpesenter. Det var en del folk der, og vi gikk rundt å kikket på forskjellige ting.
Plutselig hørte vi en forferdelig skriking. Det hørtes ut som om noen var skikkelig skadet. Vi trodde det var noen som var falt ned av trappen eller noe.
Det var helt hjerteskjærende å høre på, og folk kom styrtende til. Men neida.
Det var ei "Prinsesse" som var i hesteavdelingen med sin bestemor og skrek seg til nytt hesteutstyr!


En gang var vi på turn med et barnebarn. Lederen ville at alle de voksne skulle være med ned en etasje for informasjon om turnpartiet. Hjelpelederene skulle fortsette å trene troppen.
Da var det en mor med to barn som forklarte barna sine at hun måtte gå ned i 10-15min. Da begynte de å skrike. Så sa hun at de skulle få hver sin gave hvis hun fikk gå ned å få informasjon.
Men de to bortskjemte småprinsessene ville ikke godta det. Da sa moren at de skulle få to -2 gaver hver hvis hun fikk gå ned. Da var det greit. Moren fikk gå ned for å få informasjon.
Er det mulig? Hvorfor gjør foreldrene sånn? Hvorfor vil de ha det sånn?
Jeg for min del holdt på å kaste opp. Glemte å nevne at de to småprinsessene var forøvrig var selfølgelig kledd i aller siste mote innen trimtøy!

Barn får noe hele tiden. Det er ikke å vente til en har fødselsdag eller det er jul. Så når vi kommer til de dagene så vet de ikke hva de ønsker seg, for de har alt. Jeg synes det er helt tragisk.

Desverre for mange har det å få barn blitt statussymbol. Veldig trist.

Ha en fin dag!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar