mandag 31. mars 2014

Mandag


Det spirer og gror om våren.

Mandag. Ny uke, ny dag med nye muligheter. Vi legger ut på Facebook og andre sosiale medier. Det er rart med mandager. En får på en måte en ny mulighet. En hel ny uke. Mange prøver på ny slankekur. Andre prøver å slutte å røyke. Trimmer litt mer kanskje. Prøver å starte et bedre liv. Det er det samme i begynnelsen av januar. En har mange nyttårs forsetter. Lurer på hvor mange som holder de ennå, når vi har kommet et stykke ut i mars? 
Jeg har for en gangs skyld holdt mitt. Bestemte meg for å begynne med blogging. En ny blogg med egne bilder hver dag. Det har jeg klart. Det vanskeligste er vel hvilket motiv jeg skal bruke til de forskjellige emnene jeg skriver om.


Mandag har også vært den store "klesvaskedagen". Folk hadde ikke vaskemaskiner og tørketromler. Klesvasken måtte henges ut.


De vasket ikke klær i helgene. Siden klærne måtte henges ut måtte en vise respekt for naboer etc. For mange var søndag hviledag. En skulle gå i kirken.
Det er fremdeles mange som vasker klær på mandag. Særlig eldre. Der vi bodde før, var det et hus med et eldre ektepar. Der hang klesvaska ute hver eneste mandag.

Så start en ny dag og en ny uke!
Herlig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar